← Terug naar overzicht

Een gloednieuwe badkamer in 3 stappen!

douche studentenhuis

De badkamer is de ruimte in huis waar je de dag mee begint, en afsluit. We gebruiken deze ruimte intensief en doen er vrijwel alles: een warme douche nemen na een lange dag, onze tandenpoetsen en checken of ons haar wel goed zit. Ondanks dat deze ruimte lekker schoon en fris moet zijn, is dat vaak in studentenhuizen niet zo. (Studenten)badkamers kunnen vaak wat gedateerd zijn en kunnen dan ook wel eens een goede opknapbeurt gebruiken. Binnen 3 stappen heb jij een gloednieuwe badkamer!

Stap 1: badkamer opfrissen

Om je badkamer weer schoon en fris te laten lijken, moet deze ook daadwerkelijk (ja, ja) schoongemaakt worden. Je hebt de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse schoonmaakklusjes. Houd dagelijks even je badkamer schoon door snel een doekje over de toiletbril heen te halen en je spullen op te ruimen. Wekelijkse badkamer klusjes slaan op het schoonmaken van het toilet, de vloer dweilen en de douche poetsen. Als je dit elke week even bijhoudt, loop jij gegarandeerd gelukkiger de badkamer in elke ochtend. Eens in de zoveel tijd is het moment daar om één grote badkamerschoonmaak te houden. Maak dan zelfs de plekjes schoon waar de zon niet schijnt. De gouden regel voor het schoonhouden van je badkamer is: maak altijd schoon van boven naar beneden. Waarbij je eindigt met het toilet en de vloer. Doe tijdens deze grote schoonmaak eens de extra klusjes, zoals het schoonmaken van de voegen. Het gebeurt namelijk snel dat de voegen tussen de tegels wat grauw worden. Dit kan je makkelijk weghalen met een oude tandenborstel en wat bleek. Schrob goed tussen de voegen en spoel het na met wat warm water. Doe dit soort klusjes eens in de zoveel tijd, en je zal het verschil gegarandeerd merken!

Stap 2: oude meubels vervangen

Studentenbadkamers staan er vaak om bekend dat zij gedateerd zijn. Dit oogt niet alleen onprettig, maar dat kan het ook daadwerkelijk zijn. Een douche die minder goed werkt of een toiletbril die zijn beste tijd heeft gehad, is natuurlijk niet heel fijn. Daarom kan het soms een groot succes zijn om oud sanitair en oude meubels te vervangen. Overleg dit bijvoorbeeld met je huisbaas en zorg dat dit geregeld kan worden. Komt jouw douche nog uit de vorige eeuw en werkt het allemaal niet meer zo soepeltjes, dan wordt het tijd om de douche te vervangen. Een douchebak is dan een goede vervanger. De grootte van de douchebak hangt af van hoeveel ruimte jij hebt, de meest gemiddelde maat is een douchebak 120x90. Deze bak zorgt ervoor dat het douchewater wordt afgevoerd en niet wegloopt de badkamer in, zo houd je de boel automatisch lekker schoon!

Stap 3: sfeervolle accessoires toevoegen

Een badkamer nieuw laten lijken, betekent ook dat er nieuwe accessoires moeten worden toegevoegd. De belangrijkste essentials voor in de badkamer zijn onder andere: handdoeken, tandenborstels, verzorgingsmiddelen en de wasmand. Deze vier komen in iedere badkamer voor en kunnen als leuke decoratie in de badkamer worden neergezet. Kies niet voor de standaard handdoekhouder, maar ga juist voor een stijlvol handdoekrek of een klassieke handdoekring. Verzorgingsmiddelen kunnen vaak mooi worden opgebergd in gezellige mandjes of op hangrekjes. Oh en wil je helemaal uitpakken… groen moet je doen! Planten zijn de ultieme, sfeervolle tip als accessoire voor in de badkamer.